Det snurrar i min skalle…

Idag styrdes bilen som sagt mot onkologen på Helsingborgs djursjukhus. Mycket tankar snurrade i skallen, men kände mig ändå lugn. När jag fick beskedet så hade jag fått att det var en grad 2 tumör på en tre gradig skala. Så var inte den snällaste och var inte den elakaste. Och att det var en hudcancer så om den kom tillbaka så kom den i huden.

Detta visade sig inte alls stämma. Det fanns tydligen två olika sätt och gradera dessa tumörer. Det ena var grad 1-3 och det andra var high eller low. Visade sig att Accios tumör var grad 2-3 och high på den andra skalan. Så var en aggressiv tumör hon hade. Detta gör att det är en stor risk att den sprider sig. Så hög som upp till 80%. Och var inte alls att det bara var i huden utan den cancersorten sprider sig till lymfkörtlarna, levern och mjälten.

Så idag har det gjorts ultraljud på dessa ställen och även tagit prover på dem. Det såg bra ut i alla fall när det kollades med ultraljudet. Får hoppas att det det ser bra ut när provsvaren kommer.

Men veterinären tyckte att oavsett vad provsvaren sa så skulle det göras cellgiftsbehandling på henne. Dels för den var så aggressiv och dels för hon är så ung. För detta är en cancersort som ofta drabbar äldre hundar. Så skulle där vara någon spridning som ännu inte syns på några prover går det då att trycka tillbaka. Men behövde inte fatta något beslut om det idag utan får fundera tills veterinären ringer med provsvaren.

Självklart vill jag göra allt jag kan för henne och att det viktigaste är ALLTID att hon ska må bra. Men känns ju så jäkla tråkigt för vi hade en sån rolig vår framför oss. Fyra stycken programutvecklingskurser i freestyle och HtM där vi redan missat den första. Hon är anmäld till en allaktivitetskurs på brukshundsklubben där man ska få testa olika aktiviteter/hundsporter varje gång. Hon är anmäld till sin debut i freestyle och HtM. Men allt detta är ju bara att stryka. För under behandling får vi inte lov att träffa massa andra hundar då hon är väldigt infektionskänslig. Som sagt är det som ska göra att hon ska må bra och ge oss chansen att besegra detta så är det självklart jag gör det. Hon kommer alltid först och är viktigare än all träning och tävling. Men det känns i hjärtat. Det också. Och man känner återigen man kanske inte ska ha hund…

2 reaktioner till “Det snurrar i min skalle…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s