Små steg framåt

Då har Accio varit skåning i snart tre veckor. Mer och mer börjar man märka mer av henne. Allt var en stor omställning för henne så ibörjan var det inte många minuter på en dag som hon var vaken. Bara att vara ute i trädgården med alla intryck där gjorde henne däckad. Hon har ett extremt stort kontrollbehov av att veta var jag befinner mig. Ibörjan var enda sättet att få henne att sova att hon låg i mitt knä. Numera räcker det att hon vet var jag är, men det betyder att oavsett hur hårt hon sover så vaknar hon direkt när jag rör mig. Vilket gjort mig väldigt låst. Dagarna har mest spenderats att jag fått ligga på sängen sovandes eller så har jag spelat mobilspel, surfat eller läst böcker.

 

Några små utflykter har vi fått till. Vi har varit på besök hos veterinären för att socialisera oss lite och boka tid för vaccinering. Vi har varit och hälsat på mamma och pappa både hemma hos dem och i stugan. Sen har vi så klart upptäckt vår närmiljö med promenader åt alla håll som man kan gå där vi bor. Det är vad orken räckt till. Men vi tar det i hennes takt. Vi kommer hinna med massor med saker.

 

Men det märks hon börjar bli lite varm i kläderna och hennes personlighet kommer fram mer och mer. Väldigt tokig liten tjej. Allt ska undersökas och klättras på och sen helst slänga sig rätt ut från där man klättrat upp så matte håller på och få hjärtstillestånd för jag bara ser skaderisken i det hon precis hittade på. De där tänderna har hon hittat i kombination med att hon förträngt vad ordet nej betyder när det kommer till användning av dem. Vilket gör att man får sig sina tjuvnyp.

Något som är lite jobbigare med att hon börjar känna sig hemma är att hon blir mer och mer på Lingon. Hon har inte gett upp hoppet om att Lingon ska ge sig och börja leka med henne. Hon har absolut respekt för tanten men ibland glömmer hon bort det och blir lite väl på. Ibland är Lingon alldeles för snäll när Accio hoppar runt henne och bara skäller likt ett barn som säger Luften är fri! Luften är fri! För att sen i nästa sekund säga till henne för hon existerar och råkar gå förbi.

 

Vi har börjat att lekträna lite olika saker. Sitt känns som det är befäst. Inte för vi har tränat det något speciellt utan mer att hon ofta valde och sätta sig när hon väntade på att få godis eller mat. Vilket jag har utnyttjat och sagt bra sitt till henne, så när jag sen sa sitt till henne funderade hon i två sekunder innan hon satte sig. Numera behövs det ingen betänketid för henne och fungerar även när vi är på andra ställen så det känns verkligen befäst. Hon är en stor mammagris så hon är ju alltid runt mina fötter så känns som hon omedvetet har väldigt bra position i några stycken HtM-positioner. Så de belönas för fullt. Hon rullar väldigt ofta runt när hon leker med sig själv så det har jag också försökt sätta kommando på men där har inte polletten trillat ner. Eller hon rullar halvvägs så hon lägger sig på rygg när jag försöker testa om kommandot funkar. Vi har testat på lite apportering både med dummy och metallapporten. Inga problem alls utan bara direkt ut och hämta och sen tillbaka till matte. Vilket har gjort att hon har märkt att matte blir glad när man hittar saker. Så alla saker ska plockas upp och visas. Förstår man inte vad hon menar ställer hon sig framför en och lekmorrar för att försöka visa kolla vad jag har för spännande.

 

Något som känns extremt fantastiskt efter alla erfarenheter med Nikon är att Accio ÄLSKAR mat. Hon hoppar jämfota och skäller på en för hon tycker jag tar för lång tid på mig att fixa deras mat. Men ultraljud är bokat till om ca 1,5 vecka. Bara för att vara säker. Så jag kan ta och slappna av lite. Inte behöva göra mentala anteckningar om när hon kliar sig eller dricker. Hur mycket kliade hon sig? Hur hårt? När kliade hon sig sist? Hur mycket dricker hon? Hur länge? Hur ofta? Så jag hoppas vi får ett positivt svar. Frågan är vad man egentligen gör om det skulle bli ett negativt svar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s