Nöjd men ändå ”besviken” eller något..

Idag har jag och Nikon varit och tävlat HtM. Velade länge om jag skulle åka eller inte men tillslut bestämde jag mig att vi åker.

Kände mig extremt spänd inför dagen idag. För fanns ju möjlighet att vi åkte hem med en ny titel i bagaget. Helt plötsligt blev det mycket mer på riktigt, innan har vi ju bara testat och ”lekt”.

Blev en del tid för Nikon i buren idag. Hon var tyst och nöjd så blev nog att det blev lite för mycket av att testa och se var gränsen går. Det i kombination med att när vi går in till första start så har matte ungefär en miljard fjärilar i magen. Vilket gör att den speedade Nikon blir ännu mer speedad. Jäklar vad jag fick slita för att inte bara få henne att springa rundor. Och position 9, mellan benen med huvudet framåt, som är favoriten ville hon inte alls gå in i. Och position 10, mellan benen med huvudet bakåt, gick hon in i men gick ur efter några steg. Rejält slut var man när man kom av planen.

Fick kommentarer från olika håll att ja det var speedat men att jag ändå lyckats få ner henne rejält från tidigare starter. Så kändes det ju inte alls så våga inte kolla på filmen förrän vi kom hem. Såg faktiskt inte så illa ut som jag trodde. Men hon låg ju långt fram och tog utsvängningar när det var byte. 20.20 sluta vi på. Det bästa var ju denna kommentaren från ena domaren. Asgarva rakt ut när jag såg den.

Till andra starten hade jag lyckats få ner henne mycket. Vi var först ut efter pausen så när domarna kom tillbaka låg Nikon och vilade i uppvärmningsfållan. Fick iaf domaren och skratta för när jag fick frågan om vi var redo kom sarkastiska jag fram så jag sa nej men vi kör ändå haha.

Andra starten gick så mycket bättre. Hon försvann lite i position ibland och en gång fick man lite överslagskli. Och eftersom hon aldrig på tävling velat gå in i position 9 så hade jag bestämt och skrota den utan bara körde på 10 vilket gick väldigt bra. Men Nikon höll inte med beslutet så helt plötsligt så hamna hon och gick mellan. Jaja bara o köra på. Men det och lite andra missar gjorde att det blev en hel del improvisation. Men var ändå sjukt nöjd när jag gick av planen.

Efter ett tag såg jag i resultatlistan woho 22.60. Sen faaaan vi hade inte fått uppflyttningspoäng i musiktolkningskategorin så därför blev det inget uppflytt och titel. Så även om jag är sjukt nöjd med starten och framförallt att jag faktiskt lyckades få ner henne så, så känns det ganska störigt med den där poängen.

Men va fan det lägger sig snart, om det inte redan gjort det. Hon är inte ens 14 månader så vi har tid på oss. Vi lyckades iaf ta vår första pallplats då vi kom trea i andra starten.

Så nu har matte redan anmält till nästa tävling. Trött som jag är så var jag inte så uppmärksam så jag råkade först anmäla oss till freestyle. Så nu verkar det som vår debut blir framflyttad några månader. Hej å hå här ska det tränas trix och så ska vi hitta oss en låt också. Nog det som kommer vara jobbigast om jag skulle gissa haha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s