Helgens tävlingar

I lördags var vi o tävla rally. Gick åt skogen från början. Första gången nånsin som Lingon låser sig på hunden i honnören. Var till och med så att hon gick i från mig för att kunna kolla vad det var för något, den låg halvt bakom skylten och titta fram. Och sen ville hon inte riktigt släppa det. Hon var helt off, så jag valde att diska mig genom att ta i henne o busa med henne på det sättet som jag gör när jag belönar henne. Hjälpte inte gjorde samma sak. Hade bestämt mig att bara jag får henne med mig kommer jag gå av banan och fick även det tipset av domaren. Så var skönt att vi tänkte samma sak. Skylten efter var en sidbytesskylt och fram till nästa skylt gick hon väldigt snyggt fotgående och med väldigt bra fokus så gjorde den skylten sen sprang vi av planen. Lingon något förvirrad om vad gör du matte? Men kändes som rätt beslut. 

Kunde inte riktig få ihop hennes låsning, som sagt hon har aldrig reagerat på honnörshunden på det sättet innan, så blev en del fundering när jag stod i honnören. Då plötsligt kom jag på det. Sedan hon blev attackerad av en dvärgpinscher för ett år sedan har hon varit jäkligt skum mot mindre och mellanstora svarta hundar. Så där fanns ju förklaringen… Tänkte inte alls på det innan vi gick in för då hade jag nog tänkt annorlunda när vi gick in. 
Men på tävlingen fick vi våra rosetter från PapillonRingens topplistor från 2015. Var en som varit snäll och hämtat dem åt oss. Lingon såg lagom mallig ut när hon fick på sig dem för fotografering. 

Igår var det dubbellydnadstävling som stod på programmet. Kändes spännande att se hur hon skulle fixa och hålla ihop två lydnadstävlingar. 

Förmiddagens tävling började lite förvirrande då det krävdes flera kommando för att hon skulle lägga sig på platsliggningen. Och sen när jag gick tillbaka till henne så klanta jag mig. När vi testat lägganden utanför så la hon sig ner men satte sig direkt igen. Och går alltid bakom henne vid ingångar och tror jag skyndande mig lite förmycket runt så hon reagera på min axel så hon skuttade med runt o satte sig. 

Sen när det var vår tur att göra programmet så hade jag en hel del nerver när jag steg in på plan. Brukar inte ha det, men gissar att det var förra tävlingen som spökade i huvudet. Även om alla asgarvar när jag berättar om det och jag vet att det inte stämmer så känns det ändå inte kul att få höra de sakerna. Men lilla loppan levererade oj vilken fröjd det var att gå fritt följ med henne. Så grym. Sen var hon lite off hon tveka i ingångarna i både inkallningen och hoppet så jag fick hjälpa henne in. Hon gjorde läggandet och ställandet men tyvärr försent. Men var sjukt glad över linförigheten och att hon var med i alla starter för den lilla träning vi gjort den senaste tiden har lagts på just de sakerna. 

När det på eftermiddagens tävling krävdes tre kommandon plus handtecken för att Lingon skulle fatta ligg på platsliggningen så insåg jag hur trött hon var, eller så var hjärnan på annat ställe för sen när vi gick programmet var hon inte så trött, så jag bestämde oss för vi skulle ta en lektävling. Vi skulle ha jäkligt roligt, blev det några poäng var det bara positivt. Bestämde även mig för att testa om det funka med kommando istället för handtecken i läggande o ställande. Men vad ska man säga? Om förmiddagens linförigheten var underbar så var det inget emot vad den var på eftermiddagen. Ojoj säger jag. Var mot slutet så blev hon så taggad så hon smög sig längre fram så när vi skulle avsluta och göra helt om o halt kom vi o otakt, nu i efterhand inser jag ju att jag skulle vänt så jag hade henne på utsidan, så jag håller på och snubbla över henne och måste parera o gå i sidled så blir ju en inte en godkänd helt om. Kan ju inte låta bli att fundera på vad vi skulle fått i betyg utan den grejen men jaja kändes grymt. Och den känslan behöll sig hela vägen även om saker nollades och fick en del onödiga avdrag pga trötthet, från oss båda men vad gör det?

Det roligaste var nästan när vi var klara och jag busbelönade Lingon och säger något i stil med oj är du trött i hjärnan min lilla tant. Domaren reagerade då du kallar henne tant hur gammal är hon då? Eller något i den stilen. Jag säger att hon fyllde 10 för ett tag sen. Domarens, skrivarens och tävlingsledarens reaktion blev oj så gammal. Skulle man inte trott hon är ju så pigg.  Alltid kul att få höra sådant om sin tant. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s