Älskade lilla hund…

Den 29 april 2009 ändrades mitt liv radikalt, nästan precis i denna minut också. För kl 20.50, 10 minuter innan de stängde, sprang mamma och pappa in på citygross i Trelleborg för att handla lite saker som behövdes medan jag satt ute i bilen med en pirrande känsla i magen. För i mitt knä satt Lingon, min första hund som var min på riktigt.

Det var en treåring då som var sjukt osäker på sig själv vilket ledde till att hon attackera alla hundar som visade intressen för henne. Hon hade aldrig fått en tillsägelse eller ett kommando i sitt liv så man trodde man skulle få styra och ställa lite som man ville och det mesta var läskigt.

När jag tänker tillbaka på den osäkra, rädda och galet trötta, pga allt hon varit med om de senaste dagarna, hund kan jag inte låta bli att känna mig stolt över hur långt vi har kommit sedan dess. Visst kommer bitchen i henne fram ibland då andra hundar invaderar hennes personliga sfär och visst kan livet bli lite läskigt fortfarande. Men inte alls som innan. I början kunde hon ju inte ens ta emot godis när där var andra hundar i närheten, men hon jobbade ändå på för hon ville vara tillags. Men nu är det inga problem, ibland kan man ju till och få henne att leka med en leksak bland andra, men det är hon fortfarande inte helt trygg i.

När jag fick henne var hon livrädd för barn. Var så att hon kunde morra bara här var ett barn här hemma. Nu idag älskar hon barn, iaf de lite mindre. Detta eftersom Majken är ju nästa kompisen, men även lillebror är väldigt spännande så de kommer nog också bli kompisar.

Det känns verkligen inte som om det är 5 år sen hon kom in i mitt liv lite så där impulsaktigt (är inte så illa som det låter. Tanken på att skaffa hund fanns där, men att det blev just hon var en slump. Och att jag blev papillonägare var något jag aldrig trodde jag skulle bli). Men när man tänker på allt vi gjort under dessa år så inser man att vi hunnit med. Vi har gått massa kurser, nämligen dessa:
Agility steg 1
Agility steg 2
Agility steg 3
Agility handlingskurs för tävlingsekipage
Rallylydnad nybörjarklass
Rallylydnad fortsättningsklass
Rallylydnad avanceradklass (går vi just nu)
Sommarläger i rallylydnad
Sommarläger i rallylydnad avancerad- och mästarklass
Kantarellsökskurs
Massagekurs
Och sen en del privatträningar för lite olika personer i agility och rallylydnad.
Sen utöver kurserna har vi ju gjort hur många tävlingar som helst i agility och rallylydnad.

Lilla älskade hund är så glad att just du kom in i mitt liv och gjorde att inget blev sig likt. Nu kör vi vidare på massa år till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s