Känner mig hoppfull

Idag var då dagen som man fasat för, nämligen dagen då återbesöket hos sjukgymnasten skulle ske. Var så jäkla nervös när jag gick över parkeringen att jag fick kämpa emot tårarna. Samtidigt som det ju skulle bli väldigt skönt att få svar på vad det var som var knasigt med Lingon och alla miljarder frågor man har kommit på under veckan. Tycker verkligen om sjukgymnasten och fick väldigt bra intryck av henne från första början så det känns skönt.

 

Hon började med att lätt känna genom Lingon och konstaterade direkt att hon inte alls känns lika trött i musklerna längre. Yey! Så verkar som om den lilla massagen som vi gjort varje kväll har gjort skillnad. Och hon konstatera även att hennes hållning har blivit bättre, Ännu mer yey!

 

Sen blev det en tur i threadmillen igen. Längre stund denna gång och mer vatten än sist. Passgångstjejen blev hennes nya smeknamn. Men som vanligt när Lingon gjorde något så gjorde man det inte som alla andra. För dels gick hon passgång och dels så gick hon korsande med bakbenen men ändå med rak rygg. Tydligen inte något som hon borde kunna göra. Började skratta när hon sa det och kunde inte låta bli att kommentera att det är mycket som vi brukar lyckas göra tillsammans som man inte borde kunna.

 

Efter det gick vi tillbaka så sjukgymnasten skulle gå genom Lingon mer grundligt. Konstaterade att hon visade inte smärta på samma sätt som förra veckan. Tills hon kom till långt fram på bröstben vid bogbenen. Där kan man verkligen säga att hon markerade. Lingon är en hund som ALDRIG skulle bita en människa, men när sjukgymnasten masserade där så högg Lingon efter henne. Ett verkligt tecken på att hon har rejält ont. Blev lite mer massage bara för att slå fast var det någonstans som det gjorde ont. Kom fram till att hon har tydligen lite annorlunda form på sina bogben som gör att musklerna kan bli lite extra trötta och sen i kombination med felbelastningen gör väl att det inte blir så bra. Sen fick hon laserbehandling på de musklerna som gjorde ont.

 

Efter det fick jag visat lite övningar som jag ska göra med henne.

 

Ikväll är hon ju väldigt trött, men om denna trötthet skulle hålla i sig imorgon och övermorgon skulle jag ge henne rimadyl i ytterligare en vecka. Och sen har vi bokat in ytterligare en tid den 24:e. Så får se hur vi ska gå vidare då. Om det räcker med behandling eller om vi ska fortsätta, eller så kanske är en hon hund som behöver gå på rimadyl med jämna mellanrum eller kanske konstant. Det känns lite deppigt om det skulle bli så för det betyder ju att det är slutet på tävlandet för oss. Men samtidigt så känns det skönt att det inte är helt kört för oss utan vi fick grönt ljus inför träning och tävling. Under tiden vi var där fick jag frågan om hur jag kände inför framtiden. Mitt svar blev ju att det är klart att jag vill göra vad som är bäst för henne, för hon ska inte behöva gå och ha ont. Samtidigt som det självklart skulle vara tråkigt om vi inte skulle kunna fortsätta att träna och tävla, men är det det som krävs för att hon ska må bra så är det självklart val. Sjukgymnastens lösning på det hela att då fick jag väl skaffa en hund till så Lingon bara fick vara sällskap på tävlingarna. Haha, kanske inte. Eller så gör det att man blir ännu mer bebissjuk…

 

Besöket avslutades med ett besök i shoppen och var lite busiga och köpte en paket med nötlever, men kändes lite värt att fira.

 

Måste ju säga att just nu så känns det väldigt hoppfullt eftersom hon redan blivit bättre. Och känns skönt att det satt i musklerna för känns som om det skulle vara större problem och arbete att fixa om det skulle sitta i ryggen. Sen känns det kul att lite så smått, vågar inte köra fullt ut även om vi skulle få göra det, med träningen för att verkligen få in det där med att köra med endast handtecken. Får hoppas att det känns lika hoppfullt efter den 24:e.
~

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s