Sunny Standup i Ystad

Den 17 juli var det tid för det första kvällen med Sunny Standup för oss. Linda, Skaraludret, kom ner till mig sen åkte vi lite snabbt hem till mig för att dumpa hennes saker och byta om till våra fina linnen för att sedan ta bussen till Sara, Slynan. Folk tittade ”något” konstigt på oss när vi var på bussen kan inte förstå varför. Det är väl fullt normalt att gå runt med linnen där det står Autist och Skaraluder? Efter att Sara fått byta om till sitt linne satte vi oss i bilen och körde mot Ystad och Saras föräldraras husvagn där vi skulle äta mat innan vi begav oss till stället där det skulle vara. När vi skulle köra dit lyckades vi hamna efter en av Sunny Standup-gängets bilar. Det var lite skoj tyckte jag, kändes som om det var lite mer på riktigt då.

Väl inne där det skulle vara ser vi att de har satt fram en del bänkar och att de längst fram är upptagna men det är långt utrymme mellan bänkarna och scenen och dessutom finns det en gång mellan bänkraderna framför mitten av scenen så Linda, Sara och jag parkerar våra stolar framför den gången så vi hamnar längst fram =) Vi får även Saras mamma att ta ett kort på oss tre när vi står framför scenen. Återigen drog våra linnen åt sig konstiga blickar, förstår fortfarande inte varför. När vi varit där ett tag så dyker Christopher Linnell upp och springer runt för att fixa massa saker. När man ser honom så känns det helt plötsligt lite mer på riktigt och en verklig glädje sprids i mig, äntligen är det denna dag och vecka då man ska få uppleva underbara Sunny Standup igen.

Ett tag senare hör jag en kille säga till en person att peta på henne för du känner ju henne och ser en tjej i ögonvrån som närmar sig Sara och petar till henne och sen springer därifrån. Men jag reagerade inte så mycket utan gissade att det var någon som Sara kände i och med att vi var i hennes hemtrakter. När jag sen hör samma kille konstatera att det var ju oväntat att se henne där längst fram och Anna Jönsson brevid reagerade jag plötsligt. Vem fan kunde jag känna där? Då visade det sig att det var en kille från vår gamla kära klass. Sen lyckades vi även lura dit Mathilda som gick i vår klass innan men nu bara övergivit oss.

Tillslut kom Stephen Simmonds upp på scenen och började spela musik och det kändes nu ännu närmare.

1 Hasse Bronten

Sen kom kvällens konfrencier, Hasse Brontén, upp på scenen. Brevid oss satt det två tjejer som också hade massa text på sina tröjor så han började att läsa på deras tröjor för att sen gå vidare och titta vad där stod på våra. Mitt och Lindas linne gick han bara förbi utan att säga något men Saras kommentera han i något i stil med att ”Slyna, här hymlar vi inte.”

2 Özz Nujen

Första komikern ut var Özz Nûjen. Lite kul för att Hasse hade glömt att nämna honom när han innan drog de komikerna som vi skulle få se under kvällen. Något som Özz inte var sen med att påpeka för Hasse. Stackars Özz var så hes denna kväll så han fick verkligen kämpa för att få fram något. Men roligast var nog när hans blick föll på Saras linne då kom han av sig helt och bara stod och stirra på henne i några sekunder innan han samla sig och fortsatte.

3 Karin Adelsköld

Nästa komiker var Karin Adelsköld. Hon var så jäkla grym denna kväll. Hon var så jäkla på och underbar som bara hon kan vara så detta var verkligen det bästa giget jag har sett med henne.

4 Soran Ismail

Jag hade inte sett Soran Ismail sedan han var på MACK sommaren innan så hade verkligen sett fram emot att se honom. Och han var så klart helt grym.

Efter Soran hade uppträtt blev det paus. När Hasse kom upp på scenen så hade han med sig ett gäng med godispåsar som han skulle kasta ut i publiken. Så när han nämner godis utbryter jag i ett wieee. Vilket får Hasse att fråga om jag låter så när jag hittar på även andra saker haha men första påsen han kasta ut kasta han rätt i mitt knä så det gjorde att jag fick godis iaf =)

5 Christopher Linnell

Första komikern upp på scenen efter pausen var Christopher Linnell. Denna gången lyckades vi inte att förstöra något av hans skämt som vi lyckades med när han var på MACK. Alltid ett framsteg =) Sara tyckte det var väldigt kul att han valde ut mig som den som han fick för sig att titta på hals gylf. Hon fick för sig att han hade gjort det förra gången vi såg honom men så var det inte.

6 Ann Westin

Nästa komiker var Ann Westin. Som körde ett nytt väldigt roligt inledande skämt…

7 Johan Glans

Sista komikern för kvällen var Johan Glans. Har bara sett honom en gång innan och det var när han var på MACK ca en månad tidigare och det var så jäkla skoj så såg verkligen fram emot att se honom igen. Och var verkligen hur skoj som helst även denna gång. Så det var verkligen en helt perfekt avslutning på kvällen.

Efter det var slut begav vi oss bort mot försäljningstältet där de sålde tröjor m.m. och stod och signera dem. Vår plan var att vi bara skulle få Johan och Karin att signera våra linnen eftersom de inte skulle vara med på de andra ställena vi skulle på. Det sluta med att alla utom Ann signera dem. Vi fick många glada tillrop från komikerna som antingen undra om vi hade gjort dem själva eller så påpeka de att vi hade varit så fina i dem där vi satt längst fram och hade varit så på under hela kvällen. Özz hade ”lite” ångest över att han hade kallat Sara för slyna haha Som om vi tar åt oss av det som komiker kallar oss för vid detta laget…
Var nära att Özz inte signerade mitt linne för när han skulle göra det så börja han skriva på min tutte varpå Linda kommentera men hallå du får ju skriva på linnet. Varpå Özz bara titta på mig och sa att då fick jag skylla mig själv och gick därifrån, men sen lyckades jag lura tillbaka honom så han fick skriva på linnet också. Sen fick jag och Linda be Christopher om ursäkt för vi hade ”råkat” förstöra hans skämt när han var på MACK haha Sen blev det att vi åkte fnittrandes hemåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s