Likdoften tillbaka?

Jag orkar inte mer nu! Jag ger upp! Fick för ett tag sen för mig att dofterna var tillbaka i min ena garderob och i skåpet under vasken i köket och nu när jag öppnade min diskmaskin så kom dofterna emot mig. Där var det ingen tvekan om vad det doftade. Har startat diskmasiknen nu och får hoppas att de försvinner då. Även om jag tvivlar på det. Fan pallar inte med detta nu.

 

Men får väl ta & berätta händelserna som jag har antytt nu om ett tag. Allt började med att det började lukta konstigt i trappan där jag bor. Det luktade ungefär som när man har en liten hund som inte är 100% rumsren som har kissat inne på något ställe där man inte sett det eller när man mockar i en box där det finns väldigt nerkissad halm. Så trodde att det var någon som hade pissat i trappen. Sen gick tiden och lukten blev starkare och starkare. Sen den 15 juli började det komma in i min lägenhet med en konstig doft. Luktade ungefär som om när man slängt något i soporna som ruttnat så trodde det var något bland mina sopor även om jag inte kunde komma ihåg att jag slängt något som kunde börja lukta. Men jag började utforska det men kom fram till att det inte var något där men slängde ut dem i alla fall. Men lukterna de blev kvar och jag öppnade upp fönsterna och trodde att det skulle gå och vädra ut. Sen nästa dag var dofterna ännu kraftigare och var så att man inte kunde vara i min lägenhet längre. För ett tag sen gjordes balkongen i trappan precis nedanför mig om och den hinken som stått som askkopp ställdes då in i trappan & där låg en massa plastpåsar & skräp i och på den så jag fick för mig att det var något från den eller om det var något som måsarna som bor på gården hade lagt där men det var det inte. Så jag slängde ut hinken på balkongen och öppnade upp överallt i trappan och hoppades på att det skulle vädras ut samtidigt som jag hade öppet överallt i min lägenhet. Men inget försvann och det gick inte att vara där mer så jag åkte till stugan med föräldrarna. När jag skulle gå ner för att åka upptäckte jag att dörren till balkongen hade stängt sig så jag blev ju inriktad på att stänga den så när jag hade gått en bit i trappan blev jag osäker på om jag hade låst min dörr så det blev att springa upp igen men sen på nervägen blev dofterna för starka så jag höll på att spy av doften. Men sen åkte jag till stugan och på söndag kom jag tillbaka… Och när jag gick i trappan då var det en sån extrem stank så man återigen höll på att spy och inne i min lägenhet var det ännu värre för där hade det då stått stängt i flera dagar. Så det var att springa fram till fönstret, öppna det och hänga ut därifrån i hopp om att få lite frisk luft. Samtidigt som tanken ”hoppas inte jag spyr nu och någon går där ute på trottoaren” flyger genom min hjärna. Så det var bara att öppnas upp igen men jag insåg nu att denna stank inte skulle gå att vädra ut. Jag sätter mig framför datorn men mitt internet fungerar fortfarande inte. Så jag ringer till föräldrarna för att fråga om de vet när bussarna går hem till dem. Men de var inte hemma ännu utan de hade åkt en omväg till brosans hus för att se vad de hade gjort där undertiden som vi varit borta. så när jag ringde sa mamma att ”ni har väl någon som ligger död i sin lägenhet”. Men vi bestämde att pappa skulle komma och hämta mig och hjälpa mig att avgöra vad det är som luktar.

 

Under tiden gick jag & knacka på hos grannarna på min våning men de var inte hemma så jag gick upp till de som bor ovanför mig för de hörde jag att de var hemma. Och han hade också varit runt & försökt hitta vad det var som lukta men inte heller lyckats. Så när jag kom tillbaka till min lägenhet så ringde jag till hyresvärden och berättade för dem om hur det luktade och att de fick kolla upp det för det är många som uppfattat det och det går inte att hitta någon förklaring i trappan utan att det kommer från någon lägenhet.

 

Så i väntan på att pappa skulle komma började jag så smått att plocka undan lite för att han inte skulle klaga på hur här såg ut (alltför mycket iaf) och när jag skulle sätta in något i mitt skafferi som jag har i köket slog stanken mot mig mycket starkare så jag höll på att krokna. Så det blev att hänga ut ur fönstret igen för att kunna andas så jag såg min pappa komma så jag förvarnade honom om att han skulle hålla för näsan. Och när han kom upp till min lägenhet var hans enda kommentar fy fan vad det luktar.  Så berättade jag om hur det stank upp genom golvet från lägenheten under så det var kanske han som låg död. Så vi bestämde att vi skulle knacka på hos honom innan vi åkte hem. Så jag packade ihop mina saker och vi gick ner och ringde på. Pappa stod närmast dörren och efter ungefär tre sekunder storknade han och höll på att spy så han var tvungen att fly ut på den andra balkongen som också finns en trappa ner från den våningen och två sekunder senare stod även jag hulkande där ute.

 

I bilen på vägen hem kom vi fram att jag borde ringa till polisen om detta så det gjorde jag när jag kom hem till föräldrarna där jag fick prata med en väldigt trevlig tjej om mina misstankar. Men det kändes lite konstigt när man sa att man tyckte det lukta lik. Hur tusan vet man hur det luktar? Jag har aldrig varit i närheten av någon död. Men hon skulle skicka dit en bil som skulle kolla upp det. Efter ca 55 minuter ringer det en till min mobil och då är det en av de poliserna som är på plats som också undrar lite saker. Rätt så mycket samma som jag berättade för henne som jag pratade med först men gissar att de bara hade fått uppgift om att det var någon som trodde det låg någon död i den lägenheten. Men nu var de iaf där och stod och väntade på en låssmed för att ta sig in i lägenheten.

 

Efter ca ytterligare 1,5-2 timmar ringde samma polis igen och sa att visst hade han legat död där och hade nog gjort det ett bra tag eftersom det fanns massa larver och flugor där. Och han sa till mig att med tanke på hur det luktade i den lägenheten så  kunde han gissa hur det luktade i min lägenhet och att jag därför skulle se till att kräva en sanering av min lägenhet. Så det blev att ringa igen och prata med hyresvärdens telefonsvarare och förklara allt och att jag ville ha min lägenhet sanerad.

 

Så efter ett tag ringde hyresvärden upp mig och att det var klart att jag skulle få. Och att han skulle prata med sitt försäkringsbolag dagen efter och sen skulle han ringa till mig.

 

Natten där mellan var full av dels en panik om att man trodde att allt man ägde var förstört. Jag trodde verkligen att det enda som jag ägde var de kläderna som jag hade på kroppen. Och dels en tanke om hur tragiskt detta är att man kan vara så ensam så att man kan ligga död i en månad utan att det är någon som saknar en och undrar var man tagit vägen.

 
Nästa dag var det meningen att jag skulle till min lägenhet för att hämta hem lite saker som jag inte ville att skulle finnas där när det skulle saneras. Men det blev att pappa följde med mig så vi tog hem en del saker som min kudde och den skitiga tvätten som jag hade i min ena garderob. Sen skulle jag & lämna tillbaka två tågbiljetter på SJ och sedan skulle jag sätta ut ättika runt om i lägenheten som kanske kan ta lite doft tills saneringen sätts igång. När pappa kom hem så upptäckte han ju verkligen hur allt luktade så han kom in igen så vi hämtade hem ännu mera saker och hade saker med sig så vi kunde spänna upp fönsterna så de kunde stå öppna under natten utan att det fanns någon risk att de slogs upp. I väntan på att pappa skulle komma in igen så ringde jag till Hyresgästföreningen bara för att förhöra mig om vad jag kunde ställa för krav och så där. Då visade det sig att eftersom detta inte var något ”fel” så hade hyresvärden bara skyldighet att sanera min lägenhet och mina grejer fick jag ta på mitt egna försäkringsbolag. Så när jag pratade med dem så sa de just eftersom det inte var något fel så skulle det gå på min allrisk som jag hade 35 000 på i min försäkring vilket inte skulle räcka så långt i saneringskostnader. Och eftersom lägenheten under skulle genomgå en teknisk undersökning för att försökra att inget brott hade begåtts så fick man inte lov att sanera den ännu. Så då drabbades man återigen av en panik. För jag är en skivnörd jag har väldigt många cd-skivor men det jag var orolig för var mina vinylskivor. För jag har en del som är sällsynta och därför är värda en hel del. Och böcker har jag i mängder visserligen inga som är speciellt värdefulla men många som är sällsynta och svåra att få tag i så kändes surt att de skulle bli förstörda.

 

Men både pappa & jag kände väl att vi inte bara kunde sitta & vänta på att det var något som skulle hända eftersom det kanske tog tid innan den teniska undersökningen gjordes. Så nästa dag åkte vi dit och tömde min ena garderob, plockade hem alla mina cd- och vinylskivor och en del annat. Slängde ner all maten i en stor sopsäck och tvättar allt i skåpet med desinfektionsmedel. Så det var hem till föräldrarna för att låta tvättmaskinen gå på högtryck. Sen hände det en massa saker där mellan men tillslut blev det så att jag fick tillstånd av mitt försäkringsbolag att installera en joniseringsmaskin i min lägenhet. Som allt denna panik inte skulle vara nog blev jag mitt i allt galet förkyld vilket gjorde att jag inte kunde sova nånting på natten mellan onsdag och torsdagen för jag hade så ont i mina bihålor. Men har ju världens bästa pappa så han åkte in till min lägenhet för att träffa killen från OCAB som skulle komma med maskinen. Så fick den stå & gå till på måndagen. Och då åkte jag & mamma in dit för att stänga av den och stänga igen fönsterna för att sedan åka därifrån för att se om lukten var borta. Det som maskinen gjorde var tydligen att den förändrar luftsammansättningen så det bildas ozon istället så man möttes ju av en konstig doft när man kom dit. Men man föredrar ju ändå den framför likdoften.

 

Några timmar senare kom vi tillbaka igen och det luktade fortfarande bara ozon så då började städningen av lägenheten. Allt skulle diskas allt städas och skrubbas. Och dofterna var borta trodde vi. Och sen på tisdagen flyttade jag in igen. Någon natt senare kom där lite dofter när jag på natten hade fått fnatt på alla djur som tog sig in genom fönstrena som alltid var öppna så jag stängde och så fort jag gjorde det så kom dofterna så det blev att öppna ena fönstret igen. Och nästa dag när jag skulle gå ut så luktade det återigen i trappan. SUCK! var det enda man kände då. Men sen när jag kom tillbaka några timmar senare så luktade det återigen ozon där så gissar väl att de försökte stänga av maskinen där också för att se om lukterna var borta men kom fram till att så var inte fallet. Sen på fredagen åkte jag återigen bort till stugan och kom hem i torsdags. Då var det extremt nervöst på resan hem. Skulle det lukta? Skulle lägenheten vara full av de där läskiga gröna djuren? Men det var inget av det så det var skönt. Men lite jobbigt att man inte har något alls hemma utan måste hela tiden gå & handla för dagen eftersom jag inte riktigt vill fylla på mitt skafferi igen.
Men så idag började jag känna dofterna  igen. JAG VILL INTE! Fatta att jag inte pallar med detta just nu. Trodde ju att allt skulle vara över nu. Har flyttat ut de kläderna som jag hade i den garderoben iaf så de ligger i en hög på golvet nu för känns inte som man kan hålla på och tvätta genom ens kläder hela tiden. Så får se imorgon om jag tycker att de luktar då eller om garderoben luktar då… Fan orkar inte

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s